Липомасажът и връзката му със здравословния начин на живот


        Вече много хора са чували за предимствата на липомасажа, от гледна точка на здравето и естетиката на организма. Все повече хора са изпитвали тези предимства върху себе си и от първо лице са се убедили в качествата на апаратурата LPG. Но как да получите най – дълготраен във времето и най-задоволителен спрямо личните Ви критерии и изисквания резултат ?
 
        Според кинезитерапевтите при добре и правилно изпълнена процедура не съществува възможност да няма промяна в обема на мастните депа и въобще мастните тъкани, което неминуемо подобрява здравният статус, но се оказва, че подобрявайки хранителните си навици и двигателните си навици резултатите от процедурите се засилват прогресивно.
 
        Например един хранителен режим, който Ви разграничава от транс мазнините (маргарин и др.) за сметка на полезните за тялото ненаситени мазнини (студено пресован зехтин, риба тон, ядки, авокадо и др.) и есенциални мазнини (омега – 3, омега – 6 и омега – 9, съдържащи се в рибата, лененото масло и др.), насърчава Ви да ядете ориз или картофи за сметка на препечени филии и шоколадови десерти и изделия, съдържащи захар и леко увеличава приема на протеини (месо, млечни продукти, соя и др.), ще Ви помогне още по – бързо да постигнете желаното тегло и външен вид.
 
        В комбинация със спорт, учени и терапевти установяват още по-високи нива на ускоряване на метаболизма, изграждане на „нова“ (когато това е търсен ефект) и стягане на наличната мускулатура. Достатъчно е заниманията със спорт да са 3 до 4 пъти седмично между 45 мин и час.